top of page

Biefstuk met pastinaakpuree en noten-appel-salade

Bereidingsduur

30 minuten

Kookduur

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Diner

Biefstuk met pastinaakpuree en noten-appel-salade

Ingrediënten

  • 4 biefstukken

  • 2 grote pastinaken

  • 200 gr veldsla of ijsbergsla

  • 200 gr kerstomaatjes

  • 1/2 de komkommer

  • 1 groene appel

  • 1 rode ui

  • 100 gr walnoten

  • 1 bakje champignons

  • Peper en zout

  • 4 el olijfolie

  • 1 el balsamicoazijn

  • 1 el vloeibare honing

  • 1 el mosterd

Bereidingswijze

Schil de pastinaken en snij in grove blokken. Kook ze af in lichtgezouten water tot ze gaar zijn. Giet het water af en pureer de pastinaak nu met een stamper. Kruid bij met nootmuskaat en eventueel peper en zout. Kuis de champignons, snij ze in plakjes en bak ze in een beetje olijfolie. Kruid ze af met peper en zout.

Was de veldsla en doe in een kom. Halveer de tomaatjes, pel de rode ui en snij in fijne ringen, was de komkommer en snij in fijne halve maantjes. Voeg alle groenten bij de sla. Schil de appel en snij in kleine stukjes en voeg toe. Snij de noten in grove stukken en voeg eveneens toe.

Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, honing en mosterd. Doe over de salade.

Bak tenslotte de biefstuk in olijfolie en kruid met peper en zout.

Een heerlijk gerechtje...Eet smakelijk!

bottom of page