Ingrediënten
600 gr krieltjes
4 rode uien
4 tomaten
Enkele takjes verse tijm
Peper en zout
2 el olijfolie Optioneel: 4 filet pure
Voor de marinade
4 el balsamicoazijn
4 el olijfolie
1 el mosterd
Scheutje lopende honing
Enkele takjes verse tijm
Voor de zure room dressing
300 gr zure room
1 onbespoten citroen
Peper en zout
Bereidingswijze
Kook de krieltjes een 10 tal minuten (ze moeten nog half-hard zijn.) in licht gezouten water
Zet de oven op op 200°
Halveer ze.
Doe in een kom de olijfolie peper, zout en rits de takjes tijm af. Schep de krieltjes door dit mengsel en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Pel de uien en halveer ze
Was de tomaten en halveer ze. Leg de uien en tomaten in een ovenschotel.
Meng al de ingrediënten door de marinade.
Doe op elke halve ui en elke halve tomaat een eetlepel van de marinade.
Bak de groenten samen met de krieltjes gedurende 35 minuten in de oven
Maak ondertussen de zure-roomdressing
Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Meng de room met de schil en het sap en kruid af met peper en zout.
(Optioneel : bak de filet pure in een beetje olijfolie , kruid met peper en zout)