top of page

Perenclafoutis

Bereidingsduur

60 minuten

Kookduur

60 minuten

Aantal personen

1 taart

Niveau

Gemiddeld

Categorie

Brunch

Perenclafoutis

Ingrediënten

  • 6 peren

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 3 eieren

  • 70 gr zusto (suikervervanger)

  • 3 soeplepels maizena

  • 250 gr platte kaas

Bereidingswijze

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes. Bedek een taartvorm met bakpapier en en schik hierop de schijfjes peer. Verwarm de oven voor op 180°.


Klop de eieren samen met de zusto en de vanillesuiker (totdat ze "schuimen").

Voeg de platte kaas en de maizena bij de eieren. Meng tot je een mooi homogeen beslag krijgt. Verdeel het beslag over de peren. Bak gedurende min. 45 minuten in de oven.


Je kan de Clafoutis lauw of koud serveren.

​TIP : strooi voor het opdienen wat amandelschilfers over het gebak.

TIP : voeg eventueel een soeplepel amandelpoeder toe aan het deeg.

Zalig lekker vind ik hem, Clafoutis met peer !! En je maakt hem zonder boter en met slechts weinig bloem!

bottom of page