Ingrediënten
100 gr speltbloem
1 zakje bakpoeder
3 koffielepels speculaaskruiden
250 gr pompoenblokjes (vers of uit de vriezer)
2 bananen
75 gr dadels
2 eitjes
50 gr noten
(eventueel : amandelschaafsels)
bakpapier en bakvorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pompoenblokjes gaar en laat ze uitlekken in een fijne zeef. Druk voorzichtig met de achterkant van een lepel op de pompoen zodat overtollig nat wegvloeit.
Plet de bananen plat en snij de dadels in kleine stukjes.
Meng de bloem met het bakpoeder en voeg vervolgens de pompoen, bananen, dadels en de eieren toe. Mix het geheel met een staafmixer of keukenmachine.
Snij de noten in grove stukken. Voeg ze samen met de speculaaskruiden toe aan het mengsel.
Bekleed een bakvorm met bakpapier. (Wanneer je eerst het bakpapier even in een bolletje frommelt, lukt dit beter) Giet het mengsel in de cakevorm, strooi er eventueel nog wat amandelschijfjes over en plaats 30 a 40 minuten in de oven.