Ingrediënten
5 tot 9 scampi's per persoon
olijfolie
300 gr babyspinazie
250 gr kerstomaatjes
150 gr half zongedroogde tomaten
1 ui
2 spaghettipompoenen
150 ml soyaroom (of lightroom 7%)
Peper en zout
Cajunkruiden
1 vel bakpapier
Bereidingswijze
Halveer de pompoenen, doe de draden en pitten uit de pompoenen. Sprenkel wat olijfolie over het vruchtvlees en kruid met peper en zout. Leg de pompoenen nu met het vruchtvlees naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats voor ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
Pel de ui en snij ze in kleine stukjes. Was de groenten en halveer de kerstomaatjes. Snij de zongedroogde tomaten in fijne stukjes. Fruit de ui lichtjes aan in een beetje olijfolie, voeg de kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes toe. Roerbak eventjes en voeg dan de babyspinazie toe. Roer regelmatig om totdat de spinazie geslonken is. Voeg peper, zout en de room toe. .
Bak de (gekuiste en ontdarmde ) scampi's even licht aan in olijfolie : ongeveer 2 minuutjes per kant. Kruid met de cajunkruiden. (is er geen zout toegevoegd aan jouw cajunkruiden? Kruid dan apart nog wat bij met zout ). Hou de scampi's even warm.
Neem de pompoenen uit de oven. Draai ze om. Neem 2 vorken en schraap in tegenovergestelde richting het vruchtvlees uit de pompoenhelften. En ontstaan lange sliertjes pompoen.
Serveer alles samen op een bord! Een zalig gerecht!
Smakelijk!!