top of page

Volkorenpasta met scampi en caponata

Bereidingsduur

20 min

Kookduur

30 minuten

Aantal personen

2

Niveau

Makkelijk

Categorie

Diner

Volkorenpasta met scampi en caponata

Ingrediënten

20 scampi’s

100 gr volkorenpasta

1 citroen

Kruiden:  zout en cajunkruiden (let op, wanneer er in de cajunkruiden al zout zit, dan best geen extra zout toevoegen)

 

Voor de caponata:

1 aubergine

1 puntpaprika

400 gr tomatenblokjes met basilicum

4 el rode wijnazijn

1 tl harissakruiden

Zout en peper

2 stengels selder

1 sjalot

1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Maak de selder, paprika en aubergine schoon en snij in blokjes,

Pel de ui en de knoflook. Fruit de ui en look aan in een beetje olijfolie en voeg de aubergines toe, bak ze even mee. Voeg daarna de selder en de paprika toe en kruid met de harissakruiden, peper en zout

Voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten sudderen, doe er de laatste minuutjes de rode wijnazijn bij.

 

Kook ondertussen de pasta in lichtgezouten water gaar.


Bak de scampi’s in een beetje olijfolie en kruid met de cajunkruiden en eventueel een beetje zout.

Op het einde kan je naar smaak nog een beetje citroensap over de scampi’s doen.

 

Smakelijk!

bottom of page